Intrebari si Raspunsuri

  1. Prin ce se deosebeste Cursul “Managementul Vederii”, respectiv Programul RMVN fata de alte cursuri si programe de antrenare a ochilor?

R:  La baza cursului si a Programului RMVN sta abordarea holistica. Nu poti trata problemele de refractie ale sistemului vizual, aplicand tehnici si exercitii numai la acesta.

Dezechilibrele energetice si afectiunile principalelor organe si parti ale corpului influenteaza si sistemul vizual si invers.

In curs se prezinta sistemul energetic al corpului uman, principalii centri energetici, meridiane energetice si puncte energetice, care toate sunt folosite in tehnicile de echilibrare energetica. In curs se prezinta interconexiunea dintre ochi, creier, minte, dintre ochi si principalele glande si organe ale corpului.

Vederea este peste 90 % la nivelul mintii, asa numita vedere interioara.  Energia trebuie sa circule normal prin canalele ei energetice, care sunt diferite de sistemul nervos, sanguin, limfatic etc. Aceste canale energetice sunt pentru intregul organism si nu sunt concepute numai pentru sistemul vizual.

Daca avem un blocaj energetic la nivelul coloanei vertebrale, atunci energia in sistemul  vizual nu circula normal. Exista o interconexiune intre ochi, creier, minte si principalele organe si glande: inima, plamani, ficat, stomac, rinichi, coloana vertebrala, urechi, sistemul osos, sistemul muscular, sistemul sanguin, respiratie, glanda timus, pineala, pituitara, tiroida si paratiroida (eventualele afectiuni ale tiroidei sunt legate de miopie), dinti, maini, picioare etc.

Datorita acestor interconexiuni, problemele oculare pot fi tratate prin acupunctura, acupresura, aplicata la anumite puncte energetice care nu fac parte din sistemul vizual. De ex.puncte energetice de la picioare, de la maini, ureche, care se maseaza pentru imbunatatirea vederii.

Universul este format in proportie de 99,9 % din campuri energetice alternative si cca.0,1 % materie. Asa este si corpul omenesc, numai 0,1 % este materie, restul este format din campuri energetice alternative (vezi si Prof. Dr. Fritz- Albert Popp, Wolfgang Ludwig, Carlo Rubbia, O.Beim).  Comunicarea celulelor la fiinte se face cu ajutorul campurilor electromagnetice alternative- numiti si biofotoni, intr-o retea “wireless”.

Ochii nostri sunt cel mai mare emitent si receptor de energie, care contine si informatie. Deci abordarea energetica pentru vindecarea ochilor este foarte importanta.

Activarea chakrelor, deci a centrelor energetice principale, precum si a  unor puncte importante pentru emisia de energie, asa cum se folosesc in tehnicile de qigong, care se poate face numai de catre instructori calificati in acest sens, contribuie la cresterea echilibrului energetic si la imbunatatirea sanatatiil, imunitatii intregului organism, deci si a sistemului vizual.

In unele programe de antrenare a ochilor se dau tehnici de inlocuire a energiei vechi cu alta proaspata, dar practicantii nu au punctele de emisie de energie (Qi, Ki, prana)  activate si atunci eficienta acestor exercitii este mai scazuta.

Abordare energetica din cadrul Programului RMVN este o noutate in programele de antrenare a ochilor.

De asemenea, una din componentele Programului RMVN  este vindecarea prin puterea gandului, a gandirii, noesiterapia cum se mai numeste. Gandurile noastre, rostite sau nu, reprezinta campuri energetice care declanseaza o serie de reactii chimice, activitati electrice si bioelectrice.

Corpul nostru, deci si sistemul vizual, este natura mintii noastre. Cu gandurile noastre noi ne putem modifica, transforma corpul, deci si vederea. Corpul, deci si sistemul vizual,  este ca o masina care se intretine singur, se rapara singur si se autovindeca, atata timp cat noi stim cum sa aducem, sa pastram si sa controlam energia in corpul nostru.

Accentul mare care se pune in Programul RMVN pe vindecarea prin gandire este o alta caracteristica care nu se gaseste in nici un program de antrenare al ochilor.

De asemenea, Programul RMVN cuprinde si tehnici de eliminare a stresului, care este cauza principala a dezechilibrului energetic la nivelul sistemului vizual.

O alta componenta a Programului RMVN, care nu se gaseste la alte programe de antrenare a ochilor, este meditatia, si mai ales meditatia combinata cu vizualizare. Numai utilizand aceasta metoda, australianul Ross Craft si-a recapatat vederea, dupa ce 5 ani nu a vazut nimic.

In cadrul Programului RMVN, recomandarile pentru somn, alimentatie, pozitia corpului,citit, privitul la TV, lucrul la calculator, sentimente, emotii,  modul de gandire adecvat, scopuri etc. ocupa un loc important.

Programul RMVN include si tehnicile cu cel mai mare randament folosite de alti traineri din lume (au fost studiate tehnicile, programele a  cca. 20 de traineri pentru imbunatatirea vederii).

Utilizarea programului RMVN are ca rezultat cresterea imunitatii, sanatatii si longevitatii intregului organism, deci si a sistemului vizual. Cei care-l folosesc isi pot mentine vederea clara, naturala, sau isi pot imbunatati vederea pana la renuntarea la ochelari, pana la ajungerea la o vedere perfecta.

Practicarea Programului RMVN nu are efecte secundare, nefavorabile sanatatii.

Ce este cel mai important la Programul RMVN este ca el …….”FUNCTIONEAZA” , cu o eficienta foarte mare.

  1. De ce nu este Programul RMVN recomandat de oftalmologi, optometristi?

R. Este un program nou si nu s-au facut incercari pana in prezent pentru  validarea acestuia de catre Ministerul Sanatatii. Cele prezentate in Program nu se invata la Facultatea de Medicina sau la Scoala Postliceala pentru optometristi.

In plus, industria de ochelari, de cristaline, precum si lumea medicala in domeniu, ar avea mult de suferit daca acest program ar fi extins la nivel national. In schimb, populatia ar avea de castigat. Este ieftin, neinvaziv si eficient. Acesta va fi viitorul.

Desigur ca pentru a se vedea eficacitatea acestui Program si a fi recunoscut de lumea stiintifica medicala, trebuie sa fie facute mai multe cercetari pe esantioane de persoane, dupa metode stiintifice. Eu sunt dispus sa ajut aceste cercetari, daca voi gasi deschiderea si sprijinul la nivelul Ministerului Sanatatii si a specialistilor in domeniu.

Astfel de experimente sunt facute si in alte tari, tocmai pentru ca metodele de antrenare a ochilor sa fie recunoscute. Astfel Asociatia Americana a Optometristilor a efectuat cercetari privind eficacitatea metodelor de antrenare a ochilor, utilizand 238 de studii stiintifice.

Rezultatul este prezentat in Raportul final al cercetarilor, respectiv in “Report by the American Optometric Associatian – Documentation on the Clinical Research and Scientific Support Underlying Vision Therapy – 1986”,  din care citam:

“Ca raspuns la intrebarea “Cat de eficienta este terapia vederii in remedierea deficientelor vizuale?”, raspunsul este: “Este evident din cercetarea prezentata ca exista un suport stiintific suficient pentru eficacitatea terapiei vederii in modificarea si imbunatatirea dereglarilor sistemelor oculomotorii, de acomodare si binoculare, asa cum s-a masurat prin metodele standard de testare clinica si in laborator, la majoritatea pacientilor de toate varstele care au utilizat corect aceasta terapie.”

  1. Dupa imbunatatirea vederii prin utilizarea acestui Program RMVN, trebuie sa folosesc programul in continuare, toata viata?

R. Nu. Dupa imbunatatirea vederii, vederea clara se mentine daca se respecta recomandarile din program si daca gandim pozitiv, constient,  in prezent, dar sa ne gandim si la viitor. In cazul in care trecem prin perioade dificile ale vietii si apar din nou unele afectiuni ale vederii, atunci se pot aplica din nou anumite tehnici pana cand afectiunile au fost inlaturate, dupa care nu mai este nevoie sa se aplice programul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *